Çevre

Karbon ayak izini ölçmeyi ve en aza indirmeyi amaçlayan bir stratejinin oluşturulması

Tüm katı atıkların azaltılması, ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi, geri dönüştürülen atığın toplam atığa oranının en az %50’ye çıkarılması

İklim değişikliğine adaptasyon için strateji belirlenmesi

Çevresel riskler, hava kirliliği, gürültü, ışık kirliliği için gerekli önlemlerin alınması

Arazi kullanımının planlanması

Yeşil alanların bakımı, yeşil alanlarda kimyasal kullanımın sınırlanması ve doğru bitki kombinasyonlarını seçilmesi

Bahçeler için yerel ve bölgenin iklimine uyum sağlayan türlerin seçilmesi, bitkinin ihtiyaç duyduğu güneş ışığı saatleri, su tüketimi ve hastalık veya böcek istilasına karşı direnç gibi kriterlerin göz önüne alınması.

Müşterilerin ve personelin sürdürülebilirlik ve çevre hakkında düzenli bilgilendirilmesi

Otel çevre programı oluşturulması, otel yönetiminin çevreyi önceliklendiren ve korumaya yönelik politika izlemesi

Eko-etiketli veya daha az zararlı temizlik kimyasallarının, mikrofiber bez ve paspasların kullanılması

Yeşil-çevreye dost iç kaplamaların tercih edilmesi, boyalarda, yapıştırıcılarda, halılarda ve tekstillerde kullanılan çözücülerin azaltılması veya bitkilerden ve doğal kaynaklardan elde edilen daha az zararlı maddelerle değiştirilmesi