Su

Destinasyonun su kaynakları ve kullanımının yönetilmesi ve izlenmesi ve turizm işletmelerinin su kullanımının bölge sakinlerinin su ihtiyaçlarını tehlikeye atmamasının sağlanması

Su kullanımına yönelik düzenli olarak personele eğitim verilmesi

Havlu, yatak örtüleri gibi çamaşırların konuklar tarafından yeniden kullanılması ve kullanımın azaltılmasına yönelik programlar oluşturulması, tesislere gelen konuklara net bilgi verilmesi, yeterli miktar ve büyüklükte havlunun sunulması

Su kullanımının denetlenmesi ve su kullanımının ölçümlenmesi. Konuk ve gece başına kullanım, toplam tüketim ve misafir gece sayısı ile kıyaslama

Su tüketiminin izlenmesi; temizlik personeli tarafından musluk ve tuvaletlerin günlük kontrolü ile su sızıntılarının önüne geçilmesi ve boru bağlantılarının kontrol edilmesi ile ilgili periyodik kontroller

Su sisteminin denetimi ve bakımı; vanalar, borular, boru izolasyonu, havalandırıcılar ve ısı eşanjörleri gibi ekipmanların düzenli olarak teknik ekip tarafından kontrol edilmesi ve hasar görmüş olanların bakım görmesi

Su borularının yeterli yalıtımı; ısı transferi sırasında enerji israfını en aza indirmek için tüm su borularının yeterince yalıtımlı olması

Verimli su armatürlerinin montajı, yüksek tasarruf potansiyeli olan daha verimli armatür kullanımı

Havuz bakımının düzenli yapılması, taşan suları toplamak ve yeniden sirküle etmek için havuzun etrafına drenaj bariyerleri monte edilmesi gibi su tasarrufunu artıran önlemler geliştirilmesi

Tuvaletlerde kullanılan suyun azaltılması, tuvaletlerin düzenli olarak kontrol ve bakımının yapılması

Yağmur suyu ve gri suyun yeniden kullanımı, bu tür suların tuvaletlerde ya da bahçe sulamada kullanılması